Program


Aktuális előadások



LURA koncert
2024. július 24. szerda 20:00
(esőnap: július 25.)


Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamai elevenednek meg LURA koncertjén a Margitszigeten. A ragyogó mosolyú, fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő szabadtéri fesztiválok nagy színpadain, európai színházakban és amerikai klubokban lép fel rendszeresen.

Ami Portugáliában a fado, Argentínában a tangó vagy Brazíliában a szamba, az a morna a Zöld-foki Köztársaságban. Lura hangja hamisítatlan, és világszerte magával ragadja a közönséget hihetetlen színpadi előadásmódjával, amely túllép minden stílus-, hely- és időbeli határon. Lelkét két kultúra hatja át, amelyek jelen vannak életében, dallamaiban és művészi pályáján: a portugál és a zöld-foki szigeteki.

Cesaria Evora, nemzetközi sikere és hírneve teremtette meg a Zöld-foki-szigetek zeneiparát és mutatta meg az ebben rejlő lehetőséget. Az ő tiszteletére írta Lura a “Moda Bô" című slágert, amelyben maga a díva is közreműködött.

2004-ben készítette Di Korpu Ku Alma (Testről és lélekről) című albumát. Ez volt Lura első igazán zöld-foki szigeteki albuma, amely gyorsan átlépi a határokat, és több mint 10 országban jelent meg, köztük az USA-ban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban - ahol jelölték a BBC World Music Awards-ra.

A több mint 25 éve koncertező énekesnő Lura egy olyan új albumot adott ki a közelmúltban, amely új hangzásokat üdvözöl, miközben hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez.

Zene, ami táncra perdít!

Barrio Latino előzenekar és afterparty
2024. július 24. 19:00-19:45 és 21:30-22:15
a LURA koncert előtt és után
Helyszín: A színház udvarán, a Kerengőben

Karibi hangulat, színes forgatag, koktélok és egy ízig-vérig latin-amerikai zenekar, aki a világhírű énekesnő, LURA koncertje előtt felpezsdíti a hangulatot!

A nagyszínpadi koncert előtt július 24-én a 2008-ban alakult Barrio Latino zenekar alapozza meg a remek hangulatot. Az együttes “Con Clave Y Tambó” című dala rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több, mint 50 országban táncol már rá a salsa közösség. Az egyik leghíresebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is az ő zenéjüket használta fel reklámfilmjében. Ők az első magyarországi timba zenekar, énekesük a Hondurasból származó Mario Ochoa. A csapat zenéjét felfedezte a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg.

Ajánló


A zenekar eddigi fennállása alatt kb. 6200 koncertet adott külföldön és idehaza, 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ünnepli az 1979-ben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!